CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 11. syyskuuta 2008

Väsyttää...

Mun rytmit meni ihan uusiksi, kun Säde aloitti koulun. Herään joka aamu seitsemän aikaan herättelemään tyttöä ja laittamaan aamupalaa. Sami herää samaan aikaan ja saattaa Säteen kouluun samalla, kun lähtee töihin. Mä en tietenkään mene nukkumaan yhtään sen aikaisemmin kun ennenkään, joten joka yö tulee nukuttua 2-3 tuntia vähemmän. 6-7 tuntia yöunta ei mulle meinaa riittää, 8-9 tuntia olisi varmaan sopivin. Mutta kun en mä vaan malta mennä aikaisemmin nukkumaan, jos irtaudunkin tästä koneelta aikaisemmin, niin luen sitten kirjaa sen verran enemmän. Kun lapset menee nukkumaan, niin on vaan niin kiva vielä rauhassa touhuta, katsella tvkaistalta imuttamia ohjelmia, neuloa jne., kerrankin joku ei pyydä pyyhkimään peppua tai etsimään kadonnutta kissalelua. Mutta jotain pitää tehdä, lisää on unta saatava!


Kerroinko jo, että käytiin Säteen kanssa tiistaina uimassa? Meidän talokompleksin sisällä on kuntosali, jossa myös uima-allas, kesällä hoitivat tuota ulkoallasta myös. Meillä on perhekortti tuonne salille ja tiistaina päätimme Säteen kanssa alkaa käymään uimassa vähintään kerran viikossa. Kuntosalin pukuhuone ei ole mikään luxus, kostealle haisee, kaikkien suihkujen viemärit ei oikein vedä, toisen vessanpöntön rengas on irti jne., sali on ollut auki muistaakseni alle puoli vuotta. Itse kuntosali vaikuttaisi olevana ihan siisti, laitteita reilusti ja kaikki perusjutut löytynee, en ole vielä käynyt salin puolella tosin. Tuolta löytyy hot joogaa, spinningiä, body pumpia jne., paljon erilaisia vaihtoehtoja. Salin ohjelma on toki in chinese, mutta pitänee käydä joku kerta kyselemässä, että mitä merkit tarkoittavat, esim. body pump sujuu ihan kiinaksikin, katsoo vähän muilta, että koska ne lisää ja vähentää painoja, hot jooga voi ollakin vähän haastavampi.

Altaan vesi tuntui kylmältä, mutta niinhän se usein on sisäaltaissa, kyllä sitä lämpeni, kun siellä hetken touhusi. Säteellä yletti jalat maahan matalassa päässä, mikä tarkoittaa, että voidaan sinne koko perheen kerakin mennä samalla kertaa. Allas ei ole kovin iso, mutta kyllä siellä ihan matkaakin voi uida. Se nyppii, että porukkaa tulee sinne käymättä suihkussa ja valvojaa se ei tunnu nyppivän... Annoin palautetta, kun eräs pieni poika vaihtoi siinä altaan vieressä uimapuvun päälle ja tuli altaaseen, uimavalvojan silmien alla. Että saa nähdä, kuinka kauan vesi on sellaista, että siihen viitsii mennä. Sääntöjähän on kovasti, pukkarin puolella on seinällä kyltti, että suihkuun ennen uintia, altaan reunalla on kyltti uimalakista, jota ei kyllä meilläkään ole, eikä sitä näemmä mitenkään valvotaja ja mitäpä väliä sillä on, jos ei suihkussakaan tarvitse käydä... Mutta kiva, kun on mahdollisuus käydä uimassa, ei se järvivesikään niin puhdasta ole :-)

Eilen hain Varpun ja Vuokon vanhasta päiväkodista heidän kahden vuoden takaiset terveystarkastuspaperit, mutta ilmeisesti ne eivät nyt kelpaa uuteen vaan pitää käydä uudestaan tarkastuksessa. Tarkastus on muuten ok, mutta siinä otetaan verikoe ja toki sitä olisin halunnut välttää. Ymmärrän kuitenkin tarkastusten syyn ja koska lapsemme tuonne päiväkotiin haluamme, niin homman hoidamme, eipä noita ole onneksi tarvinnut isommin piikitellä. Päiväkoti alkaa tiistaina ja Itävaltalainen naapuri kertoi, että tiistaina ja keskiviikkona ollaan kaksi tuntia ja  äidit on mukana (en tiedä potkisiko ne mahdolliset isät pois?), torstaina ja perjantaina lapset ovat kaksi tuntia ilman äitiä. Pehmeän oloinen aloitus siis. Maanantaina olemme menossa kansainväliseen kouluun tutustumaan. Paikkahan on meille tuttu ja opettajat tuttuja, mutta ennen kuin hakemuksen voin jättää, pitää mennä tunniksi luokkaan, en sitten tiedä, että hylkäävätkö hakemuksia tuon käynnin perusteella? 

Loppuun laitan jälleen kuvia meidän kesälomalta, olimme viisi yötä Pyhämaalla tyttöjen Ukin ja Mummin luona. Sädekin siellä oli muutaman päivän, mutta ei kuviin eksynyt, mikä tuntui olevan aika yleinen linja kesälomalla, ei ole montaa kuvaa hänestä. Pitää ryhdistäytyä sillä saralla, aina syy ei ole kuvaajassa, neiti ei itse halua olla kuvattavana. 

Tässä ihana Pyhämaan kartta ja opasteet, tuolla on todella satsattu!

Polku rannalta kirkolle.

Välillä touhutaan rannalla.

Välillä uidaan, vaikka vesi onkin kylmää.

Ja välillä lämmitellään.

Ja otetaan välipalaa, että taas jaksetaan.


Ukki vei tytöt myös merelle, mikä oli hieman jännää.Rannalla pystyi myös keinumaan, leikkimään puuveturilla ja tietysti...

... tekemään hiekkakakkuja!


Tämä portti oli niin kaunis, että oli pakko ikuistaa, tuollaisen haluaisin ilman noita meloja! 

Nyt taas asioita hoitamaan. Pitäisi käydä maksamassa konserttiliput lipputoimistoon, josta koitimme niitä käydä lauantaina ostamassa. Sami soitti eilen paikallisen lippupalvelun numeroon ja varasti liput. Nyt käyn maksamassa, yritän ainakin ja ensi viikolla kuriiri tuo ne Samille toimistolle. Kaupassa pitää myös käydä, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään!

Ja ihmeiden aika ei ole ohi, meidän vessaan tuli eilen hajulukko! Ja silikonilla olivat eristäneet lattiassa olevan putken ettei hajua tule sitä kautta! Sami illalla jo haistoi Body Shopin huonetuoksun hajua tuolla, koitin nimittäin sillä peitellä pahaa hajua, onnistumatta. Nyt ei tarvitse laittaa puolta pulloa, että vessa tuoksuu mansikalle tai vaniljalle :-)

Hauskaa torstaipäivää, kohta on viikonloppu!

12 kommenttia:

Suzhouren kirjoitti...

Onnea hajulukosta ;)!

em kirjoitti...

voi kun kivoja kuvia pyhämaasta!:) tossa kuvassa missä tytöt on selkäpäin kameraan pelastusliivit päällä, niin vasemalla näkyykin meidän vene ;)

Niina kirjoitti...

Ootko kokeillut hajuongelmiin bambuhiiltä? Mä laitoin noita bambuhiilijuttuja meidän kiinakaappeihin, jotka uutena haisi todella voimakkaasti maaleille ja muille myrkyille. Mun mielestä auttoi kyllä! Haju ei kadonnut välittömästi kokonaan, mutta väheni kyllä huomattavasti.

Satu Kiinasta kirjoitti...

suzhouren, kiitos :-)

em, on kyllä aika jännä juttu, että joku mun lukija viettää aikaansa Pyhämaalla :-)

Niina, haju helpotti itse asiassa jo eli johtui selkeästi tuosta hajulukon puuttumisesta! Mutta toi bambuhiili kuulostaa muuten mielenkiintoiselta, ehkä sitä voisi käyttää muualla, tunkkaisessa vaatehuoneessa? Mistä sitä saa ja miltä näyttää?

Sinikka kirjoitti...

Hei Satu!
Terveisiä täältä Tokiosta!
Olen lukenut blogiasi aina silloin tällöin, kesällä jäi lukematta pitkäksi aikaa, mutta nyt olen taas koneen ääressä. Missä päin Tokiota hotellinne sijaitsee? Voisihan sitä vaikka tavata kupposen ääressä, jos teillä on tekemisen puutetta. Mitä muuta olette suunnitelleet kuin Disneylandia? Onhan täällä sellainenkin kuin Sanrio Puroland, joka on sisätiloissa jos sattuu satamaan vettä. Siellä on pienemmille lapsille aika paljon kaikkea kivaa tekemistä. Voit katsella netistä Sanrion kotisivuja, niin näet vähän millaisesta paikasta on kyse. Mutta ianankin yhden ystäväni sanoo sitä edelleenkin Tokion parhaaksi paikaksi.
Tervetuloa Tokioon! Terveisin Sinikka

Picea kirjoitti...

Arvaa millä hakusanalla päädyin sivuille kesällä? Oltiin tilaamassa kotiin kiinalaista ruokaa, ja lapset käskivät kirjoittaa Googleen "kiinalaista meille". Ei saatu ruokalistoja, mutta blogisi kyllä!

Satu Kiinasta kirjoitti...

sinikka, kiitos vinkistä! Meidän hotelli on Shinjukussa ja katselin, että sieltä pääsisi helposti junalla tuonne. Olemme ajatelleet aika vapaata ohjelmaa, kaupungilla kävelemistä, rentoa oloa kaikin puolin. Olisi tosi kiva tavata vaikka kahvikupin ääressä!

picea, hauska, että tänne eksyit ja tervetuloa uudestaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuttuja maisemia myös minulle, sinun blogisi aktiivinen lukija Pyhämaan emäkaupungista!
Elli

Niina kirjoitti...

Bambuhiilijuttuja saa mm. Carresta, siivoustarvikkeiden läheltä, ihan sieltä perältä. Tai siellä oli ainakin viimeksi kun ostin, nyt ne voi olla jo jossain ihan muualla :) Noita on monennäköisiä eri tarkoituksiin aina veden puhdistamisesta(!) jääkaapin raikastamiseen.

Satu Kiinasta kirjoitti...

Elli, kiitos kommentista ja tervetuloa uudestaan!

niina, kiitti, pitääpä kurkata joskus. Oliskohan meillä muuten just tommosia jääkaapissa? Ayi oli joskus tuonut semmosia pieniä pussukoita, ei osannut oikein sanoa, että mitä ne on :-)

Hanna kirjoitti...

Ai Sami kävi _varastamassa_ liput..heh..Hyvä niin =) Hyvää lokakuun lomaa jo näin etukäteen!

Satu Kiinasta kirjoitti...

hanna, sä olit tarkka, kukaan muu ei ole huomannut tai ainakaan kommentoinut :-)