CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torstai 4. syyskuuta 2008

Todellinen Kiina?

Päätin ainakin hetkeksi ottaa käyttöön Blogspotin blogin, sillä vuodatuksen kanssa on ollut ongelmia koko viikon. Ei halua ottaa kuvia vastaan ja muutenkin yhteys sinne tökkii, tämä tuntuisi ainakin tällä hetkellä toimivan. Kun Kiinaan muutimme, minulla olikin käytössä Blogspotin blogi, mutta täältä ei siihen päässytkään ja niin on ollut suurimman osan ajasta, nyt kesän jälkeen on taas päässyt hienosti, mutta saapa nähdä, kuinka kauan onni jatkuu!


Sisareni, joka rakastaa kaikkea kaunista, pyysi minua ottamaan kuvia rumasta Kiinasta. Hän kysyi, että tuntuuko minusta siltä, että olen Kiinassa? Eli tuntuuko täällä olo jotenkin erilaiselta, fiilis, joka on usein vaikka lomalla. Ei tunnu, ei sitä enää ajattele, kun joskus harvoin. Kaupunki on paikoitellen käynyt hyvin tutuksia, Shanghaissa olen käynyt useammin kuin Tampereella, tunnen täällä paljon ihmisiä ja päivittäiset puuhat onnistuu helposti. Kieltä en kunnolla osaa, mutta se ei isommin haittaa, tavallaan noloa, että kolmen vuoden asumisen jälkeen olen edelleen ihan alkeissa, mutta ei ole vain ollut riittävästi energiaa opiskella enempää. Osaan kuitenkin sen verran, että arkisissa jutuissa pärjään, pystyn liikkumaan ja tekemään ostokset. Osaan sano manikyyrissä, mitä väriä haluan ja tuleeko kukkasia vai ei :-) Tajuan, kun kaupassa kysytään, että onko etukorttia tai haluanko muovikassin?

Tässä nyt kuitenkin näitä kuvia, muut jutut eri blogaukseen! Nämä on otettu pieneltä kadulta, joka näkyy ikkunoistamme, kävimme siellä lauantaina Samin kanssa pienellä kävelyllä kameroiden kanssa. Tuolla kävi kyllä mielessä, että olemme todellakin nyt Kiinassa, joka ei aivan täysin ole meidän koti, vaikka usein siltä tuntuukin.Muurit ovat hyviä paikkoja mainoksille, numeroita oli paljon.


Tässä poltettiin roskia. Hieman aiemmin olimme huomanneet nuo mökit, mitä oli vähän matkan välein, sinne ihmiset vain heittivät roskiansa. Mietimme, että kuka ne siivoaa, mutta polttamallahan se tietysti hoituu...

Tässä kasviksia myyvä kauppa, ei ehkä mennä tuonne ostoksille, mielummin kaupasta.

Jotenkin uskomatonta, että tällaisiakin vielä näkee, kuulee ja haistaa myös!

Melkoista liejua.

Roskat voi kätevästi vain viskata talon taakse...

Sami kuvaamassa yhtä roskaläjää.

Värejä käytetään taloissa rohkeasti, harmi vaan ettei ympäristöstä pidetä huolta.

9 kommenttia:

*Katinkainen* kirjoitti...

Kiitän pirtsakoista kuvista!!!=O)
On ne nurkat teilläkin päin(Kiinassakin)aikasta hurjassa kunnossa...
Kummasti sitä kerääntyy kaiken maailman kasoja ja röykkiöitä ajan saatossa silmien alle vai paremminkin selän taakse...
Venkaa,että jotain ei häiritse nurkkiin jääneet roinat!!!
Kai sitä sokeutuu omille nurkilleen....
Kiva tuo pilkullinen talo viimeisessä kuvassa...=O)

minna kirjoitti...

Ihana postaus. Hymyilytti kovasti tuo itsekritiikki kiinan kielen taitojen suhteen:) Mutta hei, sinähän osaat tärkeimmät: saat perheellesi ruokaa ja itsellesi sellaiset kynnet kuin haluat:)))

Vuodatus on ihan hanurista! Muutamana iltana joutunut noitumaan hitautta ja muita ongelmia.

Helena S. kirjoitti...

Hauskoja kuvia rumalla tavalla. :-) Olympialaisten aikaan sieltä kantautui aika etovia uutisia (tai ennen - jotenkin urheilun huumassa kaikki näytti unohtuvan). Mitä mieltä itse olet noista asioista?

Satu Kiinasta kirjoitti...

Katinkainen, täällä on oikeasti todella upeita vanhoja taloja, ränsistyneitäkin, todella kamalia uusia taloja ja usein nuo vielä vierekkäin. Paljon kaunista, mutta vähintään yhtä paljon rumaa, osittain johtuu köyhyydestä, mutta paljon myös ihmisten välinpitämättömyydestä, ei vaan välitetä siitä, miltä näyttää.

minna, no sä kyllä kiteytit ton hyvin, ruokaa perheelle ja mieluisat kynnet :-D

helena s., no mä en itse asiassa kauheasti kuullut negatiivisia juttuja Kiinasta, kun ei niistä täällä tiedä mitään. Mutta onhan täällä moni asia huonosti, hienoa, että niistä Olympialaisten aikoihin puhuttiin, mutta nopeasti taisi unohtua :-(

Anonyymi kirjoitti...

Moi Satu!
Terveisä täältä Suomesta! Eksyin pitkästä aikaa Sun blogille ja kylläpä oli yllätys kun kuvia näin! Ihan kun olis meidän tuollaisesta koti-kaupungista otettuja, ja mina muuten ostin vihanneksiä tämmöisestä koju-kaupasta (kun aina ei päässyt muksujen takia kaupungin keskustassa käymään). Tuli taas oikein etoava olo, mutta kuitenkin kuvissa kaikki näyttä hieman kaunimalle kun todellisuudessa, me se tiedetään, eiks niin?!
Muuten on kyllä kiva että teidän elämää sujuu ja olette tyytyväisiä. Mina olen onnellinen että takaisin Suomessa, arvostan tätä maata kyllä ihan eri tavalla!
Paljon paljon terveisiä,
Kertu ja pojat

Satu Kiinasta kirjoitti...

Kertu, en voi kyllä kuvitellakaan, että minkälaista sun arki Kiinan peräkylillä oikein oli! On varmasti mukava olla Suomessa teidän kokemusten jälkeen! Oli kiva pitkästä aikaa kuulla susta, en ole muistanut käydä blogia kurkkaamassa, vieläkö sitä päivität?

Anonyymi kirjoitti...

Moi taas Satu!
Ei enää päivitä blogia, on tämä suomalainen koti-elämä niin tavallista ja ei ole enää tämmöisiä tuntemuksia mitää pitäsi purkaa... Mutta kaikki mikä ei tappaa, se vahvistaa ja terveitä ollaan, joten yritän ajatella posittiivisesti!
Terkkuja ja suloiset kyllä ovat Sun tytöt!
Kertu ja co

Maurelita kirjoitti...

Noi "rumat kuvat" ovat aitoudellaan ylivetoja... lisää !!

Jo vuosikausia sitten lontoolaisystäväni halusivat nâhdä "vaihtoehtoista Pariisia" ja intoutuivat kuvaamaan romukirppistä josta osa oli kehätien ylisillalla jne...

Satu Kiinasta kirjoitti...

Kertu, joo, yksi kokemus tuokin ja onpahan sitten jotain, mitä muistella siellä kiikkustuolissa!

maurelita, mä oon ajatellut ryhdistäytyä tuon kuvaamisen ja yleensä blogaamisen kanssa. Täällä olisi niin mielettömästi kuvattavaa, kun vain saisi aikaiseksi. Eikä tarvitse lähteä pitkälle, tuokin pikkukatu näkyy meidän ikkunasta, aidan toisella puolella.