CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Sumuinen sunnuntai

Välillä pitää ulos katsoessa kurkata maahan, että onko se märkä, niin sateiselta ilma näyttää. Sumuista siis on, ei näy vuoret missään suunnassa. 


Lämmintä on kyllä ollut! Säteellä on perjantaina vapaapäivä ja kävimme kirjakaupassa ja sieltä kävelimme lelukauppaan välillä käyden jäätelöllä.On niin mukavaa välillä käydä kahdestaan jossain, etenkin kirjakaupassa, kun siellä molemmat viihdymme niin hyvin!  Viimeksihän kävimme viikko sitten, mutta taas löytyi uutta luettavaa, kun ei koulun kirjaston lisäksi ole muuta kirjastoa tarjolla, niin itse pitää paljon kirjoja ostaa. Säde on vielä kova lukemaan, 100 sivuinen kirja taitaa mennä jo päivässä, kun lukee sitä koulussa ja illalla kotona. Onneksi kirjat ovat täällä halpoja, Scolasticin pokkareita saa 3 eurolla kirjakaupasta ja koululle teimme juuri ison kirjatilauksen, varmaan ainakin 20 kirjaa tulossa... Annoimme Varpun ja Vuokon vanhan turvaistuimen rehtorin ja Varpun ja Vuokon tulevan opettajan pojalle ja rehtori lupasi ostaa Säteelle kirjan maksuksi, Säde sitten teki jonkun viiden kirjan kirjapaketin tilauksen, fiksu tyttö :-)

Ilta meni kotona touhutessa, Sami oli saunomassa ja taisi venyä ilta aika pitkään! Onneksi lauantaina tuli ayi aamusta, saimme nukkua kumpikin pitkään. Säde oli kutsuttu luokkakaverin syntymäpäiville ihan kaupungin toiselle laidalle ja lähdimme Samin kanssa sinne viemään. Juhlien ajan  kävelimme pikkukatuja pitkin, söimme Ravaudissa jäätelöä, ostimme ompelukoneen ja "nahkaisen" sateenvarjotelineen. Ompelukone on Feiyue-merkkinen, arvatenkin kiinalainen merkki, aika perus, mutta on mm. napinläpeä varten oma paininjalka eli vähän hienouksiakin. Hintaa koneella oli alennuksen jälkeen 100 euroa, mikä oli musta ihan hyvä hinta. Nyt vaan ompelemaan!

Illalla lähdinkin muutaman rouvan kanssa syömään ja jalkahierontaan, kiitos hyvästä seurasta! Kävimme italialaisessa Va Bene -ravintolassa ja oli herkkua! Jälkkärisuklaakakku oli yhtä hyvä kun Provencessa, mistä tykkään kovasti, siis Provencesta, suklaakakusta kyllä myös! Kello oli jo yli kymmenen, kun menimme jalkahierontaan ja puolen yön aikoihin pääsimme sieltä ulos, mukavalta tuntui. Lähdimme vielä yömyssyille Shamrockiin, kaupungin irkku-baariin, joka ei vaan ole lähelläkään sitä, mitä se oli Hefangilla aikoinaan. Oli kyllä ihana istua keskellä yötä ulkona terassilla, sää oli ihan täydellinen! Va Benessä ollessamme ukkosti hetken, mutta me pääsimme liikkumaan kuivin jaloin.

Jaloista puheen ollen. Tältä näytti Varpun ja Vuokon jalat eilen, kun tulivat kotiin:
Mä sain aamulla nukkua pitempään, Sami käytti tytöt ratsastamassa. Molemmille oli löytynyt riittävän pienet kypärät, joten olivat ratsastaneet 15 minuuttia samaan aikaan. Vuokko oli valitellut, että hevonen meni liian hidasta vauhtia :-)

Nyt kello on jo kuusi, ohjelmassa vaan kotona olemista, kohta iltapalaa ja lapset ajoissa unille. Huomenna menen koululle PAFA:n (vanhempainyhdistys) järjestämään kokoukseen, sitten pitäisi varmaan käydä Metrossa ostamassa tuontimaitoa, kun ei oikein nyt nappaa ostaa näitä kiinalaisia merkkejä. Tiistai taitaa olla toistaiseksi tyhjä päivä, keskiviikkona ehkä lounastan suomirouvien kanssa tai torstaina, kulmatkin värjätään keskiviikkona tai torstaina, torstaina on vuoden eka passport-club, missä liimailen tarroja lasten passeihin, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina käyn Varpun ja Vuokon kanssa tutustumassa uuteen päiväkotiin. Tuolla on tuollainen pehmeä lasku, mukaan saa ottaa leluja ja kirjoja myös. Käsittääkseni joku opettajista tekee vielä kotikäynnin ennen päiväkodin alkua.

Nyt iltapalan tekoon. Oikein mukavaa sunnuntaita ja hauskaa viikon alkua!

Vielä loppuun kuva Vuokosta, joka halusi perjantaina samanlaiset pötkylät, kun Säteellä oli torstaina:
3 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Täällähän on puuhia jos mitä! =oD Nuot vaatteet yleensäkin sisaruksilla, kun ovat samaa ikäryhmää, ovat somia, kun ovat samaa sarjaa, jollei nyt välttämättä täsmälleen samanlaiset. Ja ihanat pötkylät! Kiva keksintö käyttää naruja lisäefektiksi! Ristipistotöitäkään ei ole tullut moniin vuosiin tehtyä. Pitäisikin hakea joku työ esille jossain vaiheessa. Niitäkin on varmaan pari kokonaan aloittamatonta ja jokunen aloitettu, joista on joku väri loppunut - ja siihen sitten intokin, vaikka muita värejä olisi kuinka paljon... Pienestä se välillä on kiinni. =oP

Ollaan tosiaan tulossa isännän luo Shanghaihin viikolla 43 su-la välinen aina. Kamala kuinka se nyt jo tuntuu ihan liian lyhyeltä ajalta, vaikken kotoa tykkää pois lähteäkään. Huoks.

minna kirjoitti...

Aika hurja juttu se maitoskandaali! Vaikka täällä uutisoitiin, että koski pelkästään jauheita, mutta kuitenkin. Eikö mee vähä luotto siihen, että luulee saavansa ihan priimaa ja sitten saaki jotain myrkyllistä kuravettä! Varsinkin lasten kannalta tosi kurjaa.
Kivalta kuulostaa siun viikko-ohjelma siellä! Kiva muutenkin seurata teien elämää juuri senkin takia, että asutte nimenomaan Kiinassa. Oon pitänyt Kiinaa aina jotenkin "takapajulana", mutta kuulostaa ihan mukavalta paikalta asua. Varsin länsimaistakin vaikuttaa elämä siellä ainakin osittain olevan!

gaijin kirjoitti...

Kyllä Suomessakin on kerrottu, että Kiinan maitoskandaali ei koske ainoastaan jauheita, vaan myös nestemäisiä sekä lisäksi jäätelöitä ja jogurtteja:
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kiinassa+l%C3%B6ytyi+melamiinia+my%C3%B6s+nestem%C3%A4isest%C3%A4+maidosta/1135239557322

Tuon perusteella ainakin Yili on sellainen merkki jota kannattanee varoa. Ehkä varminta on toistaiseksi suosia kansainvälisiä merkkejä.

Kiinassa tuntuu olevan surullisen yleistä piittaamattomuus ympäristöstä ja ihmisten terveydestä. Jospa noihin asioihin alettaisiin vähitellen kiinnittää huomiota samalla kun maa kehittyy.