CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 9. syyskuuta 2008

Lomaa odotellessa

Säde kyselee joka päivä, että kuinka pitkä aika on lomaan? Kyse ei ole niinkään siitä, että ei jaksaisi enää koulua ja tarvitsisi lomaa, enemmänkin siitä, että lomalla mennään Japaniin! Disneyland ja kaikki mahdollinen Pokemon-sälä kiinnostaa kovasti! Vielä pitäisi muutama viikko jaksaa, sitten viikko tuolla varmasti erilaisessa kaupungissa, Tokiossa.


Tänään on koululla Back to school night eli aika lailla kai vanhempainillan tapainen. Tänä vuonna kokoonnutaan suoraan lapsen luokanopettajan luokassa, missä opettaja kertoo hieman vuoden suunnitelmista, lopuksi on mahdollisuus jutella muiden opettajien ja vanhempienkin kanssa koulun ruokalassa. Olen nyt kahtena vuotena tuolla ollut ja kokenut hyödylliseksi, vaikka mitään ihmeellistä ei siellä yleensä esille tulekaan. Koen kuitenkin tärkeänä näyttäytyä koululla säännöllisesti, antaa sellaisen kuvan, että olen kiinnostunut lapseni koulunkäynnistä. Ja jos jotain ongelmia tulee, niin opettajien on varmasti helpompi ottaa yhteyttä, kun naamat ovat tuttuja. 

Tällä viikolla ei muuten ole mitään kovin ihmeellistä tiedossa. Tänään meillä tulee ehkä hajulukon korjaaja vessaan, olemme ihmetelleet vessojen järkkyjä lemuja, mitkä ilmaantuvat välillä ja tulevat selkeästi viemäristä. Sami alkoi sunnuntaina tutkimaan asiaa enemmän ja totesi, että meidän makuuhuoneen yhteydessä olevan vessan lavuaarin alta puuttuu hajulukko kokonaan, putki menee pesualtaasta suoraan lattiassa olevaan reikään, pieni putkenpätkä alhaalla sitä tukee, mutta hajutiivis ei ole sieltäkään, hajulukko puuttuu kokonaan. Toisessa vessassa on kyllä hajulukko, mutta sielläkin putki menee alhaalla olevaan putkeen ja vaatisi tuokin tiivistämistä. Sami kysyi aamulla multa, että mitä luulen, tuleeko homma tänään hoidettua. Sanoi pessimistiksi, kun epäilin, että mahtaako korjausmies tulla tänään edes paikalle :-) Sanoin olevani realisti, oppineeni maan tavoille, jos joku tulee, jotain korjaa, kaikki on vain plussaa!

Eilen sain ison kasan lehtiä. Olen joutunut useamaan otteeseen laittamaan lehtitalolle meiliä, kun lehdet eivät tule perille, laskut löytää ja toisen lehtitalon lehti. Eilen odotti kuusi lehteä laatikossa ja lisää on tulossa! Laitoin tavoistani poiketen osan lehdistä vielä muoveissa laatikkoon odottamaan ja luen ne yhden kerrallaan!

Nyt suihkuun ja aamukahville. Ayi on menossa tyttöjen kanssa taas Xi hu:lle eli tuonna keskustaan järvelle, palannevat taas vasta illalla, jos vanhat merkit paikkansa pitää. En oikeastaan tiedä, mitä kaikkea siellä päivän aikana touhuavat, ovat käyneet veneajelulla, Wushanin aukiolla "tivolilaitteissa", lounaalla, kerran bongasin istumassa rannan lähellä muiden kiinalaisten tavoin :-) Tytöt tuntuvat tottelevan häntä ja luotan ayiimme. Pian nämä reissut loppuvat, kun tytötkin lähtevät päiväkotiin, pientä odotusta on jo ilmassa, mikä on kiva juttu!

Mukavaa viikkoa kaikille, pitää jatkaa kesälomamuisteloitakin ja laittaa lisää kuvia ihan lähipäivinä! Uskoisin jatkavani täällä blogaamista, suosisin mielelläni suomalaista, mutta ainakin tällä hetkellä tämä toimii vaan niin paljon paremmin!

5 kommenttia:

sennie kirjoitti...

Kuulostaa upealta reissulta tuleva lomanne!

Ja kiitos, nyt löytyy sivusi minunkin linkeistä :)

Suzhouren kirjoitti...

Siis mikä hajulukko..??? Kerropa sitten miten onnistui korjaaminen. Terveisin nimimerkki "useamman vuoden haisevasta vessasta kärsinyt" (korjausmiesten mielestä ongelma oli vain minun päässäni).

Satu Kiinasta kirjoitti...

Sennie, odotamme sitä kyllä kovasti!

suzhouren, samaa sanoin Samille, hän kun puhui rakennusvirheestä, en usko, että kukaan mitään virhettä tässä myöntää, ihan tavallinen lavuaarin alusta :-)

Niin ja eihän ne tänään tulleet, huomenna :-)

Minz kirjoitti...

Aah! Teilläkin sitten lomaa tiedossa ja mukavaa ohjelmaa! =oD Muutoinkin näyttää kyllä aktiiviselta tuo teidän elämä. Heppojakin ja kaikkea. Täytyypä tulla lukemaan blogiasi pitemmälle paremmalla ajalla.

Satu Kiinasta kirjoitti...

minz, juu, lomaa tässä kovasti odotellaan! Kiitos kommentista ja tervetuloa taas lukemaan :-)