CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 23. syyskuuta 2008

Koulukiusaamista

Kaksi fiksua suomalaistyttöä valitteli äideilleen, että Sädettä kiusataan koulussa ja nämä äidit onneksi kertoivat asiasta minulle, kiitos!!! Tilanne on se, että ilmeisesti Säteen ns. parhaat ystävät vuorotellen ovat kaveria ja vuorotellen kiusaavat, toinen on tyttö ja toinen on poika. Laitoin opettajille asiasta sähköpostia ja opettajat olivat myös tietoisia asiasta ja tilannetta seuraillaan. Mä olin kyllä Säteeltä kuullut molemmista lapsista, viime viikolla joka päivä valitti toisesta jotain, että ei halunnutkaan leikkiä, oli kiusannut, vältellyt jne., alkusyksystä Säde oli vielä tekemässä tämän pojan kanssa jotain Pokemon-esitystä, tyttö oli meillä kylässä pari viikkoa sitten... En tiedä, onko tämä sitten vaan joku mustasukkaisuusdraama, ilmeisesti nämä kiusaajat nyt leikkivät myös keskenään.


Säteelle olen nyt minä sekä opettajat sanoneet ettei ottaisi kontaktia näihin lapsiin, että leikkisi muiden kanssa. Eilen tämä tyttö oli kuulema seurannut Sädettä koko ajan, vaikka Säde ei halunnut leikkiä hänen kanssaan.

Inhottavaa ja ahdistavaa, etenkin kun tämä on alkanut ilmeisesti jo keväällä :-( Siitä olen todella tyytyväinen, että opettajat ovat ottaneet asian hoitaakseen, siitä tietää nyt ainakin Säteen kumpikin opettaja, rehtori ja vararehtori ja kaikki pitävät lapsia välitunneilla erityisesti silmällä, luokassa opettaja pitää nyt heidät erillään. Onneksi on pieni koulu ja pienet luokat, valvonta on helpompaa ja opettajat tietävät nimeltä jo nämä kauemmin olleet oppilaat. 

Lisääkin olisi vielä aiheesta, mutta on tärät kaupungilla puolen tunnin kuluttua, joten menoksi. Mukavaa tiistaita!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paras tapa pitää puolensa kiusaajia vastaan eikä antaa periksi ja juosta pakoon. Jos sanoilla loukkaa, niin antaa saman verran tekstiä takas ja yrittää nolata kiusaaja muiden silmien edessä. Omaa (nyt 11v.) lasta kiusattiin usean vuoden aikana koulussa, mutta kun sai muutaman kerran nolattua yhden kiusaajista luokkakavereiden edessä, niin väheni kiusaaminen hänen taholtaan. Ja jos uhattiin lyödä tms. poikani käveli kohti kiusaajaa hihoja käärien ja sanoen, että tuleppas kimppuun, niin täältä pesee, oot mua puolet pienempi niin huonosti käy yms.
Muuten en kannata ns väkivaltaa, mut näissä asioissa pitkän ajan kuluessa huomattiin, että kiusaaminen paheni, jos kiusaajien vanhempiin tai opettajaan otettiin yhteyttä, ja kiusaajaien määrä luokassa lisääntyi. Vasta kun lapsi oppi pitämään itse puolensa, se lähes loppui. Nyt hän tällaisissa tilanteissa toimii em. tavoilla, eikä juuri kukaan viitsi kiusata, vain yksi poika on jatkanut harvakseltaan... Kun tätä menis ja vetäis kuonoon, sekin vois lopettaa.
Kannattaa siis ottaa selville, MITEN tämä kiusaus tapahtuu, jotta voi antaa lapselle ohjeet, miten toimia.. (Onko se sanallista, tönimistä tai mitä??)

Satu Kiinasta kirjoitti...

anja, Sädettä on kiusattu "onneksi" vain henkisesti. Tänään oli mm. poika piirtänyt kuvan, jossa Säde ja nuoli, joka menee hänen läpi. Säde sanoi, että poika oli tuon jälkeen joutunut rehtorin kanssa juttelemaan. PIhalla oli tytöt härnänneet, Sädehän yleensä lukee välitunnit ja ilmeisesti tytöt, tämä ex-parasystävä ja toinen toinen tyttö, olivat pörränneet koko ajan ympärillä ja häirinneet. Säde parka oli alkanut itkemään ja opettaja oli tullut siihen paikalle asiaa selvittämään.

Itseään pitää osata puolustaa, ei saa jalkoihin jäädä, mutta en halua, että Säde alentuu samalla tasolle. Haluaisin mielummin opettaa, että pysyisi tuon ulkopuolella. Kiusaaminenhan on kurjaa, jos siihen ei saa haluamaansa reaktiota kiusattavalta. Olen sanonut, että kertoo heti opettajalle, uskoisin jo useammankin opettajan olevan asiasta tietoinen.

Onko Suomessa lapset niin omillaan koulussa ettei opettajat puutu kiusaamiseen? Pitääkö oikeasti käyttää oman käden oikeutta? Onko se ainut ratkaisu?

minna kirjoitti...

Eihän siitä tule kuin kiusaamisen kierre, jos kiusaaja alkaa nyrkit tanassa puolustaa itseään. Mielestäni on vanhempien ja opettajien asia selvittää noita kiusaamisjuttuja. Ja kiusaajien vanhempiin tulisi myös olla yhteydessä ja kertoa heille, kuinka heidän mussukkansa käyttäytyvät koulukavereitaan kohtaan. Nuo on AINA kurjia juttuja ja kukaan vanhempi ei taatusti toivoisi oman lapsensa kohdalle kiusaamista. Kierre pitää saada katkaistua ajoissa ja mielellään alkuunsa, ettei tilanne pääse karkaamaan käsistä.
Tsemppiä Säteen koulutielle!

Anonyymi kirjoitti...

Todella ikävää!

Valitettavasti myös täällä Suzhoussa esiintyy samantyyppistä toimintaa. Täällä kun vielä koulukin on iso, 1500 oppilasta, niin ei välttämättä huomata mitä tapahtuu. Onneksi suomalaiset pitävät hyvin yhtä ja katsovat vähän pienempien perään.

Tsemppiä sinne ja toivottavasti koulu on ottanut kyseisten lasten vanhempiin yhteyttä!!!

Hanna Riksusta kirjoitti...

No voi harmi tuota koulukiusaus-asiaan. Meillä Heidi kärsi myös Kiinassa kiusauksesta yhtenä vuonna ja asiaa puitiin lopulta rehtorin ja opettajan voimin. Myös kiusaajan vanhempiin oltiin yhteydessä. Tilanne helpottui hieman keskustelujen jälkeen, mutta olin tyytyväinen kun oltiin päätetty vaihtaa koulua jo ennen kiusausepisodia. Uudessa koulussa ei kiusaamista ollut lainkaan.