CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tiistai 16. syyskuuta 2008

Arkea pukkaa

Osa perheestä vietti pidennettyä viikonloppua, sillä kiinalaiset viettivät Kuujuhlaa ja niin oli Samillakin maanantaina vapaapäivä, annoimme myös ayillemme pitkän viikonlopun vapaaksi. Säteellä oli kuitenkin eilen normaalisti koulua, mutta heillä on perjantaina vapaata eli lyhyt viikko hänelläkin.


Viikonloppu meni vikkelästi touhuten, mutta mitään ihmeellistä emme tainneet tehdä. Lauantaina kävimme Foreign languages bookstoressa, josta Säde löysi usemmankin kivan kirjan, mä pysyin erossa kirjoista kokonaan, sillä luettavaa on hyllyssä riittävästi! Varpu ja Vuokko katselivat innoissaan kirjoja, tässä Vuokko, joka ensin mietti ääneen, että missä voisi istua ja sanoi sitten, että jos mä oon näin?


Eli aika lailla tyypillinen kiinalainen kyykky :-) Huomatkaa taas korvakorut, hame on kasaribileisiin ostettu, mutta edelleen niiiiin ihana :-)

Lauantaina meille tuli illalla Samin entinen työkaveri, kiinalainen pariskunta, joka asuu läheisessä talorykelmässä. Söivät urhoollisesti palat pinaatti-feta-piirakkaa :-) Lakuja meni useampikin! Oli ihan mukavaa, katselimme mm. meidän hääkuvia, he olivat pitäneet juuri hääjuhlan kotiseuduillaan, maistraatissa oli juttu virallistettu muistaakseni jo kolme vuotta sitten, jännä juttu tuo, että esim. hääkuvat usein otetaan jo reilusti ennen juhlaa.

Sunnuntaina olimme vain kotona, aamulla piti mennä ratsastamaan, mutta vettä satoi herätessä niin paljon, että peruimme. Touhusimme päivän kotona ja iltapäivällä lähdimme Säteen koululle. Sami meni pelaamaan ja minä tyttöjen kanssa seurustelemaan erään opettajan ja hänen tyttärensä kanssa ja näimme siinä muitakin koululla asuvia perheitä. Tämä tapaaminen on Varpulle ja Vuokolle yksi viikon kohokohtia, pääsevät pallomereen :-)

Eilen Säde meni normaalisti kouluun ja me menimme tutustumaan pre-kindergarten -luokkaan, missä Varpu ja Vuokko aloittavat tammikuussa. Tytöt söivät siinä evään, osallistuivat tiede-tunnille, missä pääsivät mm. leikkaamaan ja liimaamaan ja lopuksi kuunneltiin tarinaa. Halusivat jatkaa leikkaamista ja liimaamista myös kotona ja kouluun haluavat mennä! Kävimme myös kurkkaamassa ulkopuolelta kiinalaista päiväkotia ja sekin oli tyttöjen mielestä ihan ok. Iltapäivällä sain ison koulun vararehtorilta meiliä, että tytöt on hyväksytty kouluun ja menevät samalle luokalle erään suomalaispojan kanssa. Jos olemme täällä vielä seuraavan vuoden, haluavat he erottaa tytöt, että oppisivat paremmin, se asia haluttiin tehdä selväksi jo nyt. Rehtori oli sunnuntaina illalla tehnyt netissä pientä tutkimusta kaksosista ja oli todennut, että uudessa koulussa ja näin pienenä on hyvä olla yhdessä. Oli kiva huomata, että siellä oikeasti mietitään noita juttuja! 

Nyt lähdemme ayin ja tyttöjen kanssa hakemaan terveystarkastuspaperit sairaalasta, se tehtiin perjantaina kiinalaista päiväkotia varten. Samalla lääkäri poisti Varpun silmästä pienen palan ruostetta, jonka Sami huomasi siinä samana aamuna, ei tietoa, että mistä sitä olisi silmään mennyt. Tänään tehdään jälkitarkastus samalla, ihan hyvältä silmä näyttää, toki jälki siinä vielä on, mutta silmään voi kai jäädä jälki tuollaisesta pitkäksi aikaa?

Oikein mukavaa viikkoa kaikille! Täällä tuntuu olevan taas kovin sateista, toivottavasti siellä on kirkkaampaa!

6 kommenttia:

sennie kirjoitti...

Tosi hienoa että koulussa otettiin selvää ja mietittiin monikkojuttuja. Meillähän ovat olleet samalla luokalla eskarista asti. Nämä asiat ovat olleet pinnalla täällä, vanhemmat usein haluaisivat itse päättää, mutta koulut yleensä tekevät päätöksen (erottaa).. Minusta ei voi tehdä kaiken kattavaa päätöstä, perhe kerralla harkittava juttu!
(Heh, aihe josta voisin paasata jonkin verran ;-)

Satu Kiinasta kirjoitti...

sennie, musta noi pitäisi katsoa aina tapauskohtaisesti, riippuu paljon lapsista. Jollain tavalla uskon, että se erottaminen on ihan hyvä juttu, oppivat pärjäämään yksilöinä, saavat omia ystäviä, oppivat ns. ajattelemaan omilla aivoillaan :-) Mutta sitten taas kun on aina ollut yhdessä, niin se erottaminen voi ollakin tosi iso juttu ja vaikuttaa perusturvallisuuteen paljon. Me ei todennäköisesti täällä enää ensi vuonna olla, mutta ilmaisen kyllä kantani asiaan.

Minz kirjoitti...

Ai, se oli Kuujuhla, minkä takia miehelläkin sitten oli maanantai vapaata. Tai nettitöitä olisi ollut, jos netti vain olisi toiminut. Hänellä näyttää olevan niin, että useimmiten ei toimi. Ei ole jaksanut tehdä asialle mitään, kun on niin vähän paikalla kuitenkin.

Aivan ihana tuo kyykkykuva! =oD

sennie kirjoitti...

Satu, ainoa haitta mikä meillä on ollut siitä että pojat ovat samalla luokalla on se, että joskus tuovat kouluun mukanaan erimielisyyksiä kotoa, ja tottahan velipoikaa voi koulussa muksauttaa vaikkei muille kavereille niin tekisi :-D Tai toinen on ehkä se että ovat tosi kilpailuhenkisiä, eli se saattaa vaikuttaa asioihin myös koulussa.
Mutta onneksi nämä meidän tapaukset on olleet aina niin omia persooniaan (vai miten taipuu?) ettei minun ole tarvinnut siitä murehtia, ja Saaralla omat ystävänsä luonnollisesti. Luokan pojat taas tuntuvat leikkivän yhdessä, eli pojat jatkaa sitä koulussa ja kotona..
Voisin kyllä nähdä että olisi eri juttu jos olisi kaksi samanikäistä tyttöä..

Anonyymi kirjoitti...

Hei, eksyin blogiisi etsiessäni tietoja Kiinasta ja lähinnä lapsiperheistä siellä. Olemme muuttamassa vuoden vaihteen jälkeen Kiinaan miehen työkomennuksen vuoksi ja lähinnä mietityttää miten siellä Kiinassa nyt noiden vauvanruokien laita on? Olisiko teillä kokemuksia vauvoje äidinmaidonkorvikkeista/velleistä/puuroista/soseista? Tarkoituksena olisi meillä asua siellä ainakin puoli vuotta joten melkoisen paljon täältä saisi noita vauvan ruokia ottaa mukaan jos ei niitä uskalla sieltä ostaa..

Satu Kiinasta kirjoitti...

Anonyymi, tervetuloa Kiinaan! Melko huonosti täällä on vauvansoseita saatavilla, aikoinaan oli ainakin Heinz-merkkiä, mutta niitä oli vaan muutamaa laatua, jostain löytyy muitakin merkkejä, mutta eilen bongasin hinnaksi melkein 3 euroa/purkki. Korvikejauheista löytyy Nan-merkkiä, sen luulisi olevan melko turvallinen. Jotain vellijauheita löytyy ja valikoima on varmaan kasvanut siitä, kun me niitä käytettiin. Melkein suosittelen, että teet soseet itse eli sauvasekotin mukaan, teet vaikka pakkaseen. Kaurahiutaleita saa eli puuroa vaan vauvalle vellin sijaan, meillä ei noi kaksoset saaneet velliä missään vaiheessa, alkoivat syömään 6kk iässä ihan kaurapuuroa, sitähän voi vetää kanssa sileämmäksi sitä hiutaletta ennen keittämistä.

Täällä on/on ollut jonkin verran vauvoja suomalaiperheissä, ehkä he osaavat antaa ajantasaista vinkkiä?