CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 27. syyskuuta 2008

Toinen päiväkotipäivä

Tänään menimme taas 8:30 päiväkotiin. Sami on myös viikonlopun töissä, joten Säde jäi kotiin nukkumaan. Tänään muistin kuvata myös päiväkodin nimikyltin, pitäisi ehkä vielä kysyä, miten se on pinyineinä ja tarkoittaako nimi jotain?Mäkkäri ilmeisesti sponssaa :-)Tänään oli selkeästi vähemmän tätejä lasten mukana huutamassa, meininki oli rauhallisempaa. Varpu ja Vuokko meni istumaan omille paikoilleen, Vuokko reippaammin, Varpu halusi mun olevan koko ajan vieressä. Aluksi oli nimenhuuto ja jokunen lapsi puuttui mm. länkkäripoika, en tiedä, että tulevatko vielä uudestaan.Ensin oli ohjelmassa askartelua. Lapset leikkasivat viivoja pitkin erilaisia muotoja, neliöitä, kolmioita ja ympyröitä ja lopuksi nämä liimattiin teipillä lankaa - kaulakoru on valmis! Varpu ja Vuokko oli niitä harvoja lapsia, jotka leikkasivat itse, ayikin leikkasi ensin Vuokon juttuja, mutta sanoin, että annetaan leikata itse. Tämä tuli tutuksi jo Gymboreessa, että äidit/ayit maalasivat ja liimasivat lasten puolesta, että tulee varmasti hieno :-)

Varpussa on jo viitteitä siihen, että hän haluaa tehdä kaiken täydellisesti. Leikkaa todella viivoja pitkin ja viilaa vielä moneen kertaan, sama on värittämisen kanssa, paljon ei mene viivojen yli. Vuokko taas tekee vähän sinne päin ja esim. kynäote on aina hukassa.
Välillä oli pissa- ja juomataukoa. Nyt otin vessoista ja vesimukeistakin kuvat:Sitten oli vuorossa ikkunaan piirtämistä. Kaikki lapset sai tussin ja saivat piirtää käytävällä oleviin ikkunoihin. Mä piirsin Varpun kanssa kukan, jota hän sitten väritti, kunnes joku poika tuli sotkemaan. Tehtiin sitten toiseen paikkaan prinsessa, jonka väritti loppuun. Vuokon kohdalla oli ayi piirtänyt muumin, kirjoittanut merkeillä äiti, isä jne., Vuokon käsi oli piirretty ja oli Vuokko vähän itsekin piirtänyt.
Kuten huomaatte, ihan iloisia ilmeitä on! Piirtämisen jälkeen piti käydä taas pesemässä kädet ja Varpu sanoi mulle, että haluaa mennä itse! Tuli kuitenkin hetken kuluttua itkien takaisin, kun oli ollut niin kova tungos ettei mahtunut. Yksi opettajista tuli avuksi ja vei hänet pesulle, sama opettaja aiemminkin auttoi veden ottamisessa. Pysyin tarkoituksella välillä hieman taaempana, kun jossain vaiheessa heidän kuitenkin pitää pärjätä siellä ilman mua ja ayia.Mä lähdin kymmenen aikoihin koululta pois Sädettä katsomaan, ayi jäi vielä Varpun ja Vuokon kanssa sinne ulos leikkimään hetkeksi, tuleepahan paikat tutuksi. Äsken  tulivat kotiin ja kun kyselin koulusta, niin kivaa oli ollut ja haluavat mennä huomenna uudestaan :-) Sitten tuleekin viikon loma ja muistelin, että loman jälkeen lasten pitäisi jäädä sinne ilman aikuisia. Itse varaudun olemaan siellä vielä mukana, mutta voi olla ettei opettajat sitä salli. Ei tytöillä pitäisi mitään hätää olla, he osaavat kiinaa ja ymmärtävät, mitä opettajat puhuvat, kunhan kokevat vain olonsa turvalliseksi siellä, se on iso juttu nyt alussa. Päivät ovat ainakin alussa vain 3-4 tuntia eli ovat siellä vain aamupäivät, sitten jää aikaa touhuta kotonakin.

Eilen tuli syksy, lämpötila laski vuorokaudessa yli 10 astetta, eilen vielä satoi melkein koko päivän. Nyt on aurinkoista ja lämmintä, mutta tuuli on kevyesti viileä, ilma on suorastaan raikas! 

Oikein mukavaa lauantaita!

8 kommenttia:

Perheenäiti kirjoitti...

Kiva päästä kurkkaamaan kiinalaisen päiväkodin sisälle. Kovin on siistiä ja viihtyisän näköistä.

Anonyymi kirjoitti...

No nii, katos viesti sit... Aioin sanoa, että tosi viihtyisää on. Ihan eriä kuin Suomessa, missä kaikki on niin laitosmaista. Ilmeisesti arkkitehtuuri määrittää jo, ettei mikään koskaan näytä kodikkaalta ja viihtyisältä täällä päin vaan ne on laitoksia vaikka mitä tehtäis...

Allu kirjoitti...

Aiotteko te pitää sitten joskus Kiinasta paluun jälkeen yllä lasten kiinan kielen taitoa? Muualla maailmassahan monet vanhemmat maksaa suuria summia antaessaan lapsilleen opetusta kiinassa ja japanissa, joilla tulee olemaan aina suurempi merkitys varmaan.

melkoelli kirjoitti...

Aiemmin päivällä sattumalta löysin blogiisi ja nyt yömyöhällä sitä lueskellut. Mielenkiintoista lukea arkielämästä siellä Kiinassa. Aion tulla vastaisuudessakin lukemaan kuulumisianne. Mukavaa lakavaa viikkoa teidän perheelle.

Hanna Riksusta kirjoitti...

Täällä oli muuten tänään pakkasta aamulla...Meidän pihassa näytti ihmiset skrapaavan auton ikkunoita. Eli syksy on siis tullut!

sennie kirjoitti...

Hienoa että päiväkoti lähti käyntiin noin hyvin! Ihan kiva paikka, ja onneksi länsimaiset vessat :-D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tämäei nyt oikein liity aiheeseen mutta haluaisin kysyä että:
Ollaan tulossa muutamaksi kk eteläkiinaan miehen ja 1 v pojan kanssa,maitojauheskandaalin takia tuomme omat maitojauheet pojalle Suomesta. Onko Kiinasta mahdollista saada puhdasta maitojauhetta mistään ,entäpä kuianka luomuruoka?
Kiitti jos ehtisit vastata
Riikka

Satu Kiinasta kirjoitti...

perheenäiti, juu, ihan viihtyisä tuo on ja ainakin näin aluksi vielä todella siisti. Toivon mukaan sinne pian sopeutuvat myös ilman äitiä!

anja, tuo on aika iso rakennus, mutta siellä aloittaa nyt aluksi vain kaksi ryhmää. On sekin tavallaan aika laitosmainen, mutta kuitenkin ihan viihtyisä, paljon viihtyisämpi kuin vanha!

allu, kyllä toive olisi, että jotenkin saataisiin sitä ylläpidettyä, noilla pienillä varsinkin, he osaavat sitä jo niin hyvin!

melkoelli, kiitos kun jätit kommentin ja tervetuloa uudestaan!

hanna, Sami just valitteli, että on kylmä, nyt illalla klo 23 ulkona enää +18 astetta. Sanoin, että ei täällä mikään kylmä ole, Suomessa on jo aamuisin pakkasen puolella :-) Ei kyllä kateeksi käy!

Sennie, joo, reikävessat olisi ollut aika iso kynnys mulle, vaikka nuo varmaan osaa jo niitäkin käyttää. Ja siis kyllähän ne täällä todella toimivat on, huomattavasti siistimpiä kun pöntölliset, eipähän tarvitse istuttaa peppuaan mihinkään likaiseen. Mutta pienten kanssa pelottaa, että ne yksikseen siinä ollessa kaatuu sinne reikään... :-)

Riikka, en ole nyt ihan ajantasalla tuosta maitojauheesta. Täältä on saanut ainakin Nan-jauhetta, mutta en osaa nyt sanoa, että onko sen kanssa ollut ongelmia. Turvallisinta on varmasti tuoda omat jauheet mukana! Jostain länkkärituotteita myyvästä kaupasta voisi ehkä löytyä jotain länkkärimerkkiä. Kyllä luomutuotteita on myynnissä, mutta sitä ei tietysti koskaan voi tietää, että ovatko ne sitä oikeasti.