CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Päivää!

Onpas taas pitkä väli ollut kirjoittamisessa, pahoittelen! Ilmeisesti arki on aika tasaista menoa eteenpäin, paljon on usein ideoita, mistä voisi kirjoittaa, mutta usein ne tulevat yön pimeinä tunteina tai taksimatkalla kauppaan ja kirjoittaminen jää sillä kertaa. Mutta ehkä vielä innostun!

Tautitilanne on tällä hetkellä hyvä, perheestä 4/5 on syönyt ab-kuurin viimeisen viikon aikana, hieman eri vaivoihin ja kaikilla alkaa olla taudit parantuneet. Lisäksi vatsataudin ovat sairastaneet perheen kaikki tytöt, joten ehkä olemme kesään asti terveitä?

Kävimme Säteen kanssa Shanghaissa, tulimme eilen takaisin, olimme pari yötä. Torstaina kävimme ensin silmälääkärissä, kun vaikutti siltä ettei Säde näe kunnolla ja olihan se näkö huonontunut, vanhat lasit oli jotain -1 ja nyt on -2 eli ei ihme, että välillä siristelee! Mulla oli silmäleikkauksen jälkitarkastua ja näin paremmin kun viime kesänä, vaikka kovin pieniltä tuntui pienimmät e-kirjaimet!

(Tässä tekstiin sinänsä kuulumaton kuva Säteen kiinan läksyistä)Säteen kanssa kävimme useammassa kirjakaupassa ja löysimme ihan kivasti kirjojakin! Säde on siitä hauska matkakaveri, että ei kaipaa hirveästi ohjelmaa, viihtyy hyvin kirjan kanssa ja on kiinnostunut monenlaisista asioista. Hänestä ei saa seuraa vaatekauppaan, mutta häntä kiinnostaa eläimet, ympäristö, ekologisesta jalanjäljestäkin puhuttiin, kun valittiin taksin sijaan metro Shanghaissa ja bussi täällä Hangzhoussa junalta tullessa ja kirjakaupastakin ostettiin monenlaisia kirjoja mm. nuorille suunnattu kirja Anne Frankin elämästä, keskustelimme matkalla sitten mm. sodasta.

Kävimme myös Shanghain Aquariumissa, siellä on tullut käyty jo useamman kerran, mutta edellisestä kerrasta taitaa olla pari vuotta aikaa. Siellä on kivasti otettu myös luonnonsuojeluasiat huomioon, kerrottiin haiden kalastamisesta ja Yangtze joen saastumisesta ja siitä, mitä saastuminen tekee joen kaloille. Yleensä tällaisissa yhteyksissä sitten kerron lisää aiheesta, mikä saastumista yleensä aiheuttaa ja miten me voidaan vaikuttaa asiaan.Aquariumissa on jaettu kalan maanosittain ja näkyi siellä muitakin kun pelkkiä kaloja, tässä tutustutaan ei niin kovin elävään jääkarhuun:Varpulla ja Vuokolla menee koulussa edelleen ihan mukavasti. Kumpikin osaa ainakin jotenkin kirjoittaa oman nimensä ja Vuokko sanoo melkein päivittäin jotain uusia sanoja englanniksi, jotain lyhyitä lauseitakin tulee. Varpu on edelleen usein aamuisin hieman vastahankainen, mutta iltapäivästä on aina iloinen tyttö eli koulussa tuntuu olevan ihan kivaa.Koulun jälkeen jatkavat usein edellisenä iltana kesken jääneitä juttuja. Vuokko usein suurimman osan ajasta joko piirtää, värittää tai kirjoittelee kirjaimia. Usein pyytää mua tai Samia auttamaan nimien kirjoittamisessa, tänään harjoiteltiin mm. nimiä Jaana ja Lotta :-)

Legoilla on leikitty viimeisen viikon aikana varmasti enemmän kun viimeisen vuoden aikana yhteensä! Leikit saavat jäädä automaton päälle ja siitä on voitu aamulla jatkaa aamupalan jälkeen, mihin illalla jäätiin. Usein Sädekin ainakin hetken rakentelee Varpun ja Vuokon kaverina. Tässä Varpu ja Vuokko halusivat, että otan heistä kuvan prinsessalinnan kanssa, Varpu oli tarkka, että asento on prinsessamainen ja kuva tarkastettiin heti sen ottamisen jälkeen :-)Ensi viikolla on tiedossa todennäköisesti taas paljon sadetta... Nyt on satanut niin paljon, että vähän kaikilla alkaa olla mitta täynnä ja lämpöä sekä aurinkoa todella odotetaan!

Oikein mukavaa viikkoa kaikille, palailen taas, kun on jotain asiaa!

3 kommenttia:

MiaO kirjoitti...

Hyvää alkavaa viikkoa täältäkin Pekingistä! Kuulostaa olleen oikein antoisa äidin ja tyttären reissu. :) Tuon ikäiselle tyttärelle varmasti tärkeä! Myös tärkeistä asioista olette keskustelleet. Ihana kuulla, että otat tilaisuuden tullen esille ekologisiakin asioita.

ps. Onpas tutun näköistä risuaitaa tuossa Säteen kouluvihkossa. ;)

Nina kirjoitti...

Siis tuo kala on ihanan symppiksen näköinen! Ihan selvästi tuli teitä katsomaan, että ketäs siellä lasin takana tänäpäivänä oikein on ;-)

Minna kirjoitti...

Kylläpä on teidän pikkuneidit kasvaneet kovasti "sitten viime näkemän"!