CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lauantai 31. tammikuuta 2009

Aurinkoista lauantaita!

Loma on mennyt vauhdilla eteenpäin, mutta vielä on onneksi monta päivää jäljellä! Tämä on ollut kyllä todellinen lepoloma, Tokiossa tuli oltua liikenteessä aamusta iltaan, täällä ollaan melkeimpä vaan rannalla, uidaan, tehdään hiekkalinnoja, pötkötellään kirjan kanssa, syödään, juodaan naapurikahvilan mutteripannukahvia (NAM!), syödään, nukutaan, juodaan tuorepuristettuja mehuja, uidaan, syödään, nukutaan... IHANAA!

Lähettäjä Boracay 2009


Eilen käytiin veneretkellä, veneen pohja oli lasia ja näimme hienosti kaloja lasin läpi. Kovin onnistuneita kuvia niistä ei saanut, mutta kivaa oli!

Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Tuon meritähden laivan henkilökunta sukelsi pohjasta katsottavaksi ja tiputti onneksi lopuksi takaisin melkein samaan paikkaan.

Kauniita maisemia.

Lähettäjä Boracay 2009


Meidän parvekkeen reunalla on kukkia ja niistä on ollut ihan pakko ottaa kuvia.

Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Tänään oli aamulla kovin synkkä taivas, lämmintä kuitenkin. Pienen hetken ripsi vettä ja sitten se loppui ja aurinkokin alkoi taas pilkistämään.

Lähettäjä Boracay 2009


Säde on ollut tänään hieman uupunut, ei uinut aamulla ollenkaan, nukkui aurinkotuolissa varjon alla. Käsissä on kamalasti paukamia, en tiedä, onko hyttysten vai jonkun muun ötökän, meillä muille ei ole mitään. Säteellä on sen verran herkkä iho, että tosi herkästi tulee paukamia ja millään eivät meinaa parantua. Annoin varmuuden vuoksi hänelle äsken allergialääkkeen ja levitin paukamille Bepanthenia, taidan kokeilla kohta Etonoa, jos se vaikka auttaisi. Kuumetta ei onneksi ole, joten tuo uupumus saattoi olla ihan vaan univelkaa, päivät touhutaan kovasti, iltaisin suht ajoissa nukkumaan, mutta aamulla lapset heräävät melko aikaisin katselemaan telkkaria, täällä kun näkyy Disneyn kanava :-)

Sami on nyt hieronnassa tuossa rannalla vähän matkan päässä, lapset katselee telkkaria ja mä latasin kuvat koneelle, on niitä tullut otettuakin! Söimme vain hedelmiä tänään lounaaksi, niin on sitten isompi nälkä illalla, vielä mennään uimaan ennen ruokaa ja kaupassa pitää käydä täydentämässä jääkaappia, vettä ja limpsaa ja taitaa tänään olla karkkipäiväkin...

Mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Postikortteja Boracaylta

Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009

tiistai 27. tammikuuta 2009

Lämmin tervehdys Boracaylta!

Ihan pikaiset kuulumiset Filippiineiltä! Lähdimme lauantaina aamulla kahdeksan jälkeen kohti Hangzhoun kenttää, josta lento Hong Kongiin lähti 11 aikoihin. Hong Kongissa oli reilu tunti vaihtoaikaa, joka riitti hyvin, menimme kentällä kulkevalla metrolla yhden pysäkin välin, muuten olisi varmasti kiire tullutkin! Manilassa oli neljän jälkeen ja menimme hotellin autolla Peninsula-hotelliin, jonka palvelu oli ihan mielettömän hyvää!

Kävimme illalla pikaisesti lähistöllä syömässä ja kirjakaupassa ja aikaisin nukkumaan. Sunnuntaina lento lähti onneksi vasta puolilta päivin, joten kukonlaulun aikaan ei tarvinnut herätä. Aamupalalla ehdittiin hyvin käymään ja sitten kentälle, josta vajaan tunnin myöhässä lähti pienehkö koneemme kohti Caticlania.

Lento meni ihan ok ja tuolla minikentällä ei kauan mennyt aikaa, pian oltiin jo hotellin järjestämässä autossa, joka vei meidät jännään pikkuveneeseen, matka Boracayn saarelle ei kauan kestänyt ja taas olimme pienessä autossa. Kolme vuotta sitten meidät kannettiin veneisiin ja veneistä pois, mutta nyt pääsimme ihan maista nousemaan veneisiin pientä ramppia pitkin.

Hotellimme on ihan rannan tuntumassa, pieni kävelytie menee vain välissä. Meillä on kiva huoneisto merinäköalalla ja hieno terassi, jossa emme ole vielä hirmuisesti ehtineet aikaa viettämään.

Lähettäjä Boracay 2009


Makuuhuone on puutarhan puolelle ja oikein mukavasti sisustettu.

Lähettäjä Boracay 2009


Olohuoneessa on telkkari ja näkyy kivasti lastenkanavia ja toki muitakin. Lapset ovatkin nauttineet mm. Mikki Hiiren kerhotalon katsomisesta, kun ovat olleet uimisesta ja ulkoilusta uupuneita.

Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Lähettäjä Boracay 2009


Olemme uineet, aloitimme suht rauhallisesti auringossa olemisen isoilla suojakertoimilla, kuumimman ajan olemme olleet sisällä. Olemme nauttineet herkullisesta ruoasta, täällä on mielettömästi ravintoloista, mistä valita ja paljon erilaista länkkäriruokaa.

Parvekkeeltamme näkyy kauniisti auringolasku, palmut ovat hieman edessä, mutta kaunis näky silti. Joku päivä pitää mennä kameran kanssa tuonne rantaan kuvaamaan, siellä onkin yleensä paljon porukkaa kameroidan kanssa tuota kaunista näkyä ikuistamassa.

Lähettäjä Boracay 2009


Oikein mukavaa viikkoa kaikille, koitan käydä välillä muutaman kuvan laittamassa!

Lähettäjä Boracay 2009

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Meidän perheen työnjako

Laitoin just Samille sähköpostia, missä oli lauantaina lähtevän lennon ja lomalta paluulennon aikataulut, että hän voi varata meille auton kentälle/kentältä. Sami kiitteli, että just sellaista apua kaipasikin!

Meidän työnjako on lomareissuissa yleensä seuraavanlainen:

Yhdessä:
- päätetään mihin mennään
- koska mennään

Sami:
- pyytää sihteeriä varaamaan lennot
- kertoo mulle, mitä hotelli saa maksaa
- maksaa lennot ja hotellin
- huolehtii, että edellä mainitut on hoidettu ja että kaikki tarvittavat paperit on mukana
- pitää huolen, että mukaan tulevissa pelihärveleissä on pelit kohdillaan ja akut täynnä

Minä:
- yleensä ennen kohteen päättämistä selvittelen mahdollisia kohteita ja "myyn" Samille sen mulle mieluisimman
- käytän paaaljon aikaa hotellien etsimiseen ja esitän yleensä Samille muutaman vaihtoehdon
- selvitän mahdollisuuksien mukaan, että mitä muuta pitää ottaa huomioon
- luen kohteesta matkaoppaita, netin keskustelupalstoja
- katson, että lapsille on matkalle soveltuvat vaatteet ja kengät
- pakkaan muiden paitsi Samin tavarat
- hankin lapsille matkan ajaksi viihdykettä/evästä
- muistutan Samia varaamaan autot kentälle/takas ja varmistamaan, että on kyydit kohteissa, jos niitä tarvitaan
- ilmoitan koululle, että lapset ovat pois

Siinä varmaan ne tärkeimmät.

Lähettäjä Boracay

Sisar-ei-niin-kovin-hento-valkoinen ilmoittautuu

Meillä on sunnuntaista asti ollut pieni potilas. Ei kovin kipeä, mutta juuri sen verran lämpöä ettei kouluun pysty menemään. Varpulla nousi sunnuntaina kuume ja siitä asti on ollut 37-38, ei sen enempää. Eilen ilmestyi suun yläpuolella pari näppyä, yön aikana poskeen muutama lisää. Sunnuntaina vähän valitti, että suu on kipeä, joten kai sillä on sitten enterorokko, oireet ainakin täsmää täydellisesti! Sehän kiersi meidän jo pari vuotta sitten, Varpu ohitti taudin silloin parilla näpyllä, Vuokkohan ei moneen päivään syönyt juuri mitään, kun suu oli niin kipeä.



Meillä on nukuttu hieman pitempään, tänään Varpu nukkui 9:45 asti oltuaan ensin hetken hereillä kahdeksan aikoihin. Enpä muista, että koska Varpu olisi viimeksi noin myöhään nukkunut!!! Olohuoneen lattialle on tehty mukava paikka, missä pötkötellä ja katsella elokuvia, niitä onneksi riittää! Maanantaina ihmetteli melko usein, että tuleeko Vuokko kohta, joko ayi tulee? Mutta nyt ei enää kysele, nauttii vaan äidin jakamattomasta huomiosta, sillä sitä ei kyllä juuri koskaan ole saanut! Tytöt on viimeksi olleet muutaman päivän erossa viime kesänä, kun Sami käytti Varpua Shanghaissa sairaalassa, kun Vuokko puhkoi sen tärykalvon. Edelleen Vuokko muistelee, kun oli äidin kanssa kahdestaan Xihulla kahvilassa :-) Joo, ehkä pitäisi tehdä useimmin, ei vaan silloin, kun joku on sairas!

Vuokko on nyt sitten ollut yksin koulussa tämän viikon. Vähän on aamuisin arastellut sinne menoa, mutta opettajan mukaan päivät ovat menneet hyvin. Olen leikkinyt aika paljon viime viikolla aloittaneen uuden pojan kanssa ja välillä tietysti naapuriluokan suomityttöjen kanssa. Tietotekniikan opettaja oli laittanut istumaan Varpun paikalle, vaikka tytöillä on hupparit, missä on takana nimi, tästä Vuokko oli hieman katkera :-)

Loma lähestyy kovaa vauhtia, vaikka ei yhtään tunnu siltä. 3 yötä enää kotona ja sitten pitäisi lähteä reissuun! Täytyy nyt vaan toivoa, että tästä ei enempää sairastuta!

perjantai 16. tammikuuta 2009

Voiko kun aina ois perjantai, perjantai, perjantaiiii!

Vuoden ensimmäinen kouluviikko on takana ja hyvin meni! Varpu ja Vuokko ovat selvästi tykänneet käydä koulussa, ovat menneet sinne aamuisin mielellään ja tyytyväisiä tyttöjä olen pois hakenut. Jonkin verran ovat olleet eri ryhmissä ja leikkineet myös muiden kun toistensa kanssa. Opettaja tunnistaa tytöt tällä hetkellä hiusten pituudesta, jos heillä ei ole huppareita, missä on nimet takana.

Tänään oli koululla Assembly, missä esiintyivät kolmasluokkalaiset eli myös Säteen luokka. He esittivät runon, eräs poika luki pitkät tarinat ulkomuistista, osa luki paperista ja osa näytti kuvia tarinaan liittyen.



Varpu ja Vuokko olivat myös katsomassa oman luokkansa kanssa ja nätisti siellä istuivat, tuossa ylhäällä näkyykin Vuokon päätä hieman, melko helppo on tunnistaa omat blondinsa tuolta joukosta :-)



Koululta lähdin taksilla kohti keskustaa. Menin Wulin lu:lle, mutta päätinkin kävellä rantaan. Siellä oli monenlaista jumppaajaa, vähän joka nurkassa joku. Erikoisin oli vanha rouva, joka löi itseään nyrkillä takaraivoon... Takaperin kävely ei enää niin ihmetytä, vaikka onhan se kieltämättä aika hauska näky.









Toki piti kuvata myös järveä, tuolta näkyi hyvin Broken bridge ja Baochu pagoda.





Ilma oli tänään kaunis ja aurinkoinen, mutta ei kovin kirkas, mikä näkyy hyvin kuvissa. Kovin kauan ei tarvinnut järveä ihastella, kun näin tutun kahvilan, no jos totta puhutaan, niin tuo minulla oli mielessä alunperinkin! Aivan ihanalla paikalla ja mukavan oloinen sisältä, tuonne aion mennä toistekin!



Istuin sisällä pöydässä, josta näkymät oli tällaiset:



Ei voi kyllä moittia!

Kahvilan jälkeen kävelin pikkukujilla, siellä on jotenkin aitoa elämää! Ja jollain tavalla kovin kaunista!



Kuvablogissani on muutamia tänään ottamiani kuvia ihmisiä työssään, kurkkaa sieltä, jos kiinnostaa!

Oikein hyvää viikonloppua kaikille! 

maanantai 12. tammikuuta 2009

Varpu ja Vuokko "isoon kouluun"

Tänään alkoi sitten Varpulla ja Vuokolla "koulu". Tätä päivää on odotettu pitkään, suorastaan kateellisena katsottu Säteen kouluvaatteita ja eväsrasioita :-)



Koulutie ei ole pitkä, kävellen menee pienillä jaloilla n. 10 minuuttia.



Koulussa menin hetkeksi luokkaan, mutta aika pian Varpu sanoi käskevästi, että mene äiti jo pois! Mene nyt! Ja sinne jäivät värittämään muiden lasten kanssa.



Koulupäivän jälkeen vaihdoin muutaman sanan opettajan kanssa, päivä oli mennyt hyvin, tytöt olivat vaikuttaneet siltä, että viihtyivät. Olivat leikkineet lähinnä muiden suomalaisten lasten kanssa, kahdella Pre-K luokalla onkin nyt yhteensä 6 suomilasta, yksi poika ja viisi tyttöä! Tänään oli ollut ainakin tietotekniikkaa, opettaja oli kertonut Säteelle pikkusiskojen vain jutelleen tunnilla suomeksi keskenään. Voi olla kyllä aika haastavaa opettaa vaikka tietotekniikkaa kahdelle englantia taitamattomalle höpöttäjälle!

Mutta hyvin siis meni, Varpu kysyi jo koulussa, että saadaanko tulla huomennakin :-)

Oli outo olo olla aamulla yksin kotona, tytöt olivat melkein koko joulukuun kotona kylmän sään vuoksi ja muutenkin olivat lokakuun ja marraskuun vain aamupäivät päiväkodissa. Nyt ovat kaikki tytöt 7h päivässä koulussa, outoa. Mä kävin kahvilla ja kaupassa, neuloin ja ihmettelin :-) Mandariineja myytiin Carrefourin edustalla halvalla, oli muodostunut ihan oikea ja kunnon jono auton eteen, josta niitä myytiin.



Hedelmillä oli hintaa siis n. 12 centtiä/kg!

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vuokko puhuu kiinaa (video)

Toisilla se kiina taipuu vaikka on suu täynnä purkkaa...


perjantai 2. tammikuuta 2009

Valokuvablogini

Pidän tämän blogin lisäksi valokuvablogia, jonka aloitin viime vuoden puolella. Meillä on tietyn porukan kesken viikoittain vaihtuva teema, jokainen vuorollaan sen antaa ja sen teeman mukaan on tavoitteena laittaa päivittäin uusi kuva.

Tulkaa tutustumaan Satu's photos -blogiin!

Vuoden 2009 ensimmäinen päivä on ohi!

Hangzhoussa oli kovin kylmä päivä. Lähdimme Samin kanssa Jamaica Coffee Shoppiin aamupalalle ja sieltä Carren kautta kotiin. Pieni lenkki ensin rannassa, että sai taas pari kuvaa otettua, sormet meinasi jäätyä!



Tässä vuoden ensimmäinen aamupala!



Matkalla Carreen näimme mm. lihanpaloja koukuissa, täällä on ihan normaalia pitää lihat ulkona vilkkaan autotien vieressä, ehkä tulee vaan hyviä aromeja.



Samoim chilit kuivuvat hyvin autotien vieressä, kävelytien reunassa.



Nyt nukkumaan!

torstai 1. tammikuuta 2009

Vuoden viimeinen päivä

Täällä vaihtuikin jo vuosi, hyvin rauhallisissa merkeissä, melkein tuossa jo unohdin koko homman :-) Mutta oikein hyvää tulevaa vuotta kaikille kuitenkin! Meillä vuosi 2009 merkitsee mitä todennäköisimmin isoja muutoksia, aika näyttää!


Päätin tänään lähteä pienelle päiväkävelylle. Teinkin matkaa sitten kolmisen tuntia, juoden välissä kahvit. Kamera oli mukana ja kuvia otin vain 160, tässä teille muutama niistä.









Tässä välissä oli kahvipaussi ja ilta alkoi hämärtämään.












Oikein hyvää vuotta 2009!!!