CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Ihan kohta se on!

Joulu nimittäin! Vietimme viikko sitten lauantaina pikkujouluja Rose Gardenissa. Parin tontun kanssa mietimme jo varmaan joskus lokakuun lopussa, että olisipa kiva pitää pikkujoulut ja hetken mietittyämme keksimme sopivan emännän, joka suostui siihen samantien, toki, sillä suunnitelma oli niin huippu! Syömingit hoidettiin nyyttäriperiaatteella, autoimme pukkia tuomalla lahjat valmiiksi, lapsia varten tykllä jouluisia elokuvia seinälle, mitä muuta sitä voisi kaivata?

Koska juhlat vietettiin Itsenäisyyspäivänä, näkyi sekin pöydässä:





Herkkuja oli monenlaista:



Tämän kakun teki eräs ruotsalaisrouva:



Säde jaksoi edelleen innostua pukista :-) Pukki olikin ihan huippu!





Minäkin pääsin kainaloon:



Ja Sami :-) Pukki hieman ihmetteli Samin vyötärön pehmoisuutta :-D



Semmoista, oli oikein kivaa taas nähdä porukkaa oikein kunnolla!

Joulua on valmisteltu kovasti ja koululla on ollut monenlaista joulujuttua. Perjantaina 5. joulukuuta oli läheisessä Sheratonin hotellissa jouluvalojen sytytys, missä oli koululta lapsia laulamassa, Säde myös. Hirveän onnistunut ei tapahtuma ollut ja kuusikin aika kamala, mutta kyllä siitä vähän joulufiilistä sai! Tällä viikolla oli torstaina illalla alakoulun talvikonsertti ja perjantaina kävimme katsomassa koulun joulunäytelmän The Christmas Carol, joka perustui Charles Dickensin novelliin. Näyttelijät olivat lähinnä yläkoululaisia, mutta myös muutama nuorempi oli mukana, sekä jokunen opettaja. Todella hieno esitys!

Viikonloppu onkin mennyt aika lailla kotosalla, eilen kävimme Samin kanssa pikaisesti kaupassa, muutoin olemme olleet kotosalla. Tänään siivosin useamman tunnin Varpun ja Vuokon huonetta, laitoin vähän tavaraa pois ja lajittelin oikeisiin laatikoihin. Tämän jälkeen innostuin vielä leipomaan tiikerikakun ja elämäni ekaa (ehkä myös vikaa) kertaa kaneliässiä. Molemmat onnistuivat hyvin, mutta en todellakaan nauti pikkuleipien tekemisestä...

Huomenna menen käymään Shanghaissa. Tiedossa hieman shoppailua isossa Super Brand Mall -ostoskeskuksessa sekä Ikeassa ja pikainen käynti välissä City Shopissa. Jotain pukinkonttiin, lapsille H&M:stä hanskoja ja sukkahousuja, City Shopista jotain ruokapuolta ja lähinnä sitä Ikeastakin, lisää pipareita ja jouluksi suklaata, pitää varmaan piilottaa jälkimmäiset ettei meillä vieraileva suklaatonttu niitä kähvellä!

Olisi ihanaa viettää joulu Suomessa, mutta olemme täällä, joten koitan tehdä joulusta täällä mahdollisimman ihanan! Kinkku tulee taas valmiina Holiday Inn -hotellin keittiöstä, porkkanalaatikkoa varmaankin teen, uunilohta, koitan myös graavata, on kirjolohen mätiä, sillejä, rosollin tapaista, iltapalaksi juustoja, glögiä jne., lapsille sopivasti lahjoja, mukavia jouluelokuvia, eiköhän sen joulun noista saa aikaiseksi!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa joulun odotusta sinne! Hirmu harvoin mitään osaan kommentoida vaikka tää sun blogi on ensimmäinen jonka luen listalta ja valokuvat tuovat teidät jotenkin lähemmäs <3.

Jonna kirjoitti...

Samoin iloista joulunodostusta teille toivottelen! Kyllä se joulu ulkomaillekin tulee, juuri eilen paistoin torttuja ja porkkanalaatikkoa glöginmakuisissa tunnelmissa!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas teillä siellä kovasti joulujuhlia! Mutta varmaan ihanaa olla yhdessä muiden kanssa juhlien merkeissä, varsinkin kun on nii kaukana "kotoa".

Anonyymi kirjoitti...

Aivan taatusti noilla eväillä saa aikaan ihanan joulun!
Me oleme nyt eka kerran sitten vuoden 2004 Suomessa jouluna ja on ihana nauttia valkoisesta joulusta. Lapset kävivät jo pyörähtämässä lumihangessakin tänään saunasta pitäen...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia olit laittanut! Joo, meikäläistähän ei tarvinnut paljon juhlien pitoon houkutella. Ja kuten sanoit, suunnitelmahan oli mainio!

Oikein hyvää joulua teille, tuon teillekin ruisleipää tullessani!

Terkuin Kellon tonttu!

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei! Löysin blogisi pari kuukautta sitten ja olen lukenut sitä innolla! Välillä on pitänyt ihan "säästellä", että lukeminen ei loppuisi vielä kesken... Nyt olen kuitenkin päässyt tähän päivään, joulukuuhun 2008, ja joudun odottamaan seuraavaa bloggausta ihan niin kuin muutkin. Kiva blogi sulla, pakko tunnustaa että olen tainnut jäädä koukkuun! :)

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti posti tekisi ihmeitä ja lennättäisi ne Vihreät kuulat nopsasti sinne Kiinaan -ehdin saada ne postiin vasta perjantaina:(
Mutta jos eivät ilahduta teitä jouluna, niin ehkä uuden vuoden juhlissa sitten:)
Mukavaa joulunodotusta teille!

Sisko ja sen Veli ja koira nimeltä Mauri kirjoitti...

Ihanaa joulunodotusta teille sinne kauas, aikaisemmin en minäkään ole tainnut kommenteoida mitään mutta koukkuun olen jäänyt , aika alusta teidän seikkailua olen jo mukana ollut...
Nauttikaa ihanasta ja rauhallisesta joulunajasta:)

Sennie kirjoitti...

Kivan kuuloisia jouluvalmisteluja teillä! Oikein ihanaa joulua koko perheelle!

Jael kirjoitti...

Olipa kivan näköiset juhlat! Ja nuo Suomi piparit on ihania, en tiennytkään että sellainenkin piparimuotti on olemassa :-)

Ja oikein hyvää joulunodotusta sinnepäin, tänään illalla aionkin laittaa glögiä,nam!

Mrsme kirjoitti...

Huh, paljon kommentteja, enkä ole kommentoinut ollenkaan, anteeksi!

Ewo, kiva kun kommentoit!

Jonna, mulla on huomenna porkkanalaatikon teko edessä, en ole mikään huippukokki etenkään jouluruokien suhteen, mutta tuo on onneksi aika helppo tehdä! Mukavaa joulua!

Anja, kyllä se on kiva välillä kokoontua porukalla, ne oman maan ihmiset ja muutamat muut ulkomaalaiset on kuitenkin ne tärkein turvaverkko täällä ja joitain ihmisiä näkee todella harvoin.

Suzhouren, juu, kyllä se joulu tulee täälläkin! Mutta kyllä Suomijoulussa on oma taikansa!

Jaanuska, ruisleipä kyllä maistuu!

Anonyymi, olipa kiva lukea sun kommentti :-D Koitan päivitellä säännöllisesti! Kiitos ja hyvää joulua!

Minna, voi kiitos kun viitsit postittaa! Tonttu on kertonut, että muutama kuulapaketti olisi jo tullut, joten ei haittaa vaikka sun kuulat tulisikin vasta joulun jälkeen :-)

Sisko ja sen veli, kiitos kommentista, oikein mukavaa joulua teille!

Sennie, ihanaa joulua teillekin!

Yaelian, kiitos kommentista! Mä juonkin tässä samalla glögiä :-)