CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Matkalla kouluun



Meillä puhutaan nykyään kovasti kielillä. Kansainvälisen koulun aloittamisen lähestyminen on varmasti siihen syynä. Varpu ja Vuokko tietävät, että siellä ei puhuta ayin kieltä eikä äidin ja isin kieltä. Niinpä meillä puhutaan nyt hieman englannin tapaista, mutta kuitenkin totaalisen siansaksaa, onneksi Vuokko kuitenkin yleensä tulkkaa, mitä on sanonut :-) Vuokko siis enemmän treenaa tuota. Varpu taas on alkanut puhumaan meidänkin kuulleen enemmän kiinaa. Eilen esitteli naapurin ayin minulle - ta shi Jonaspoika ayi - hän on Jonaspojan ayi :-) Jonas on samassa päiväkodissa oleva itävaltalainen poika, ovat hyviä kavereita nuo kolme. Sitten esitteli ayille - ta shi wode mama, wode papa shi - äiti, missä isi on? Kun kerroin, että töissä, niin hetken mietti ja jatkoi lausetta sanoin, mikä oli meidän ayin mielestä ihan oikein :-) 



Varpun ja Vuokon koulussa ei ole lämmitystä tai se ei ainakaan ole vielä päällä. Tytöt ovat siten koulussa takit päällä sisälläkin. Koulussa laittoivat tänään niskan ja yläselän kohdalle lämpimät pyyhkeet, takin sisään siis. Joku idea siinä varmaan oli.



Lauantaina juhlitaan tyttöjen synttäreitä. Säteellä on virallinen päivä huomenna ja neiti täyttää siis jo 10 vuotta!!! Juhlimme lauantaina kuitenkin prinsessateemalla kaikkia tyttöjä, sillä Varpun ja Vuokon bileet jäi kesällä pitämättä ja he ovat niin juhlien ja synttääreiden ystäviä, että pakkohan heitäkin on juhlia! Monissa juhlissa ollaan syksyn aikana oltu ja aina kysyvät, että koska Varpun ja Vuokon synttärit on?!



Säde treenailee kovasti joululauluja. Heillä on koulussa taas talvikonsertti ja lisäksi tuossa läheisessä Four Points -hotellissa on jouluvalojen sytytys, missä laulaa alakoululaisia, Säde mukana myös. Ensi viikon maanantaina on Hyattissa valojen sytytys, missä laulaa isommat koululaiset ja saman viikon perjantaina eli 5. joulukuuta tuolla Four Pointissa. 



Juhlia ja menoa riittää melkein jouluun asti. Nyt lauantaina on meidän omat juhlat, sunnuntaina mennään Roseen erään ruotsalaisrouvan järjestämiin perinteisiin glögijuhliin. Maanantaina ajattelin mennä tuonne Hyattiin, tiistaina olisi taas eräät glögit tarjolla, perjantaina tuo Four Points, lauantaina vietetään lähinnä suomalaisten kesken pikkujoulut ja sitten seuraavalla viikolla olisi koulun talvikonsertti ja isompien oppilaiden joulunäytelmä, minne menemme Samin ja Säteen kanssa. Paljon on siis kaikenlaista tiedossa parin viikon sisällä ja varmaan vielä lisää juttuja tulee!



Joulun vietämme täällä, kinkkutilaus on tekeillä ja muutoin tehdään omia pöperöitä. Mietin porkkanalaatikon tekoa ja muutoin sitten kalaa monessa muodossa, rosollin tapaista ym. kivaa. Jälkkäriksi juustoja, suklaata, toivon mukaan jostain yksi Vihreä kuula -paketti ilmestyisi, juodaan glögiä jne., kaikkea hyvää siis. Joululahjoja ostamme lapsille, ei mielettömästi, muutama vähän isompi ja ns. parempi kaikille, ehkä Varpulle ja Vuokolle joku isompi yhteinen. Ayille pitäisi kanssa jotain keksiä, viime vuonnahan ostimme hänelle kännykän. Täällä kun ei joulua varsinaisesti vietetä, niin ei joululahjoja tarvitsisi ostaa, mutta koska me vietetään, niin ostetaan, olen sitten kiinalaisen uuden vuoden aikoihin antanut yleensä vain rahaa. 



Siinä meidän tirriäiset lähikuvassa! Viime viikolla Varpu oli hereillä melkein joka aamu viimeistään 6:30, tällä viikolla unta on onneksi riittänyt vähän enemmän! Leikkivät periaatteessa ihan nätisti omassa huoneessaan meidän heräämiseen asti, mutta yleensä kailottavat niin kovaan ääneen ettei oikein pysty nukkumaan siitä metelissä...

10 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

Heh, kivoja kuvia! :) Ja kirjoituksiakin, tietty.

anja kirjoitti...

Kauniita tyttöjä teillä :D Kuvasta välittyy niin ihana kikatus ja hirinä, että tuntuu kuin itse olisin ollut heitä kuvaamassa. Kuten Egyptissä suurin kohteliaisuus minkä toiselle voi antaa, on sanonta perheen isälle: Olet onnellinen mies :D

Mrsme kirjoitti...

Kaarina, kiitos :-)

anja, joo, on toi kouluun meno aina aika menoa, hirvee höpötys koko ajan päällä ja välillä hassutellaan. Aikaa palaa, kun suoraan ja normaalilla kävelyvauhdilla ei todellakaan voi mennä :-) Pitääpä kertoa tuo miehelle :-D

Anonyymi kirjoitti...

Moi!!

Linkitän blogisi omaani, ilmoitathan jos haluat sen pois!

Terv Eeva

siperiassa.vuodatus.net

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se olekin vain kiireistä tämä meidän elo ja oiekastaan vain pelkkää juhlintaa....;)
Suloisia kuvia! tuntuu että tytöt kasvaa ihan silmissä!
Tuosta tulikin mieleeni että minulla on vielä lauantain juhliin ostamatta hiukset...;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia tytöistä. Laita mulle osoitetta tonne oivaonni@luukku.com, niin löytyy vihreitä kuulia sitten teidän joulupöydästä:)))

Mrsme kirjoitti...

Eeva, linkitys sopii!

Jaanuska, mä en taida olla yhtään prinsessamainen, edelleen puuttuu rinsessavaatteet ja -kengät kaapista, mutta jospa nuo tytöt olisi sitten senkin edestä! Mä en osaa yksin sinne peruukkikauppaan, unohdin ottaa viimeksi kortin sieltä :-(

Minna, kiitos kommentista ja erityisen iso kiitos kuulatarjouksesta :-D

Anonyymi kirjoitti...

Moi Satu, mulla on vino pino niitä käyntikortteja.
Muistutapa mua lauantaina.:)

emmi kirjoitti...

vitsi ku ihania kuvia!!likkoja olis kiva päästä kuvailemaan =)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo päiväkodin lämmittämättömyys on hurja juttu, ainakin suomalaiselle joka on tottunut että sisällä on aina lämmintä. Shanghaissa kollegani lapsi oli myös kiinalaisessa päiväkodissa ja siellä laitettiin lämmitys aina niinä päivinä päälle jolloin tämä kollegani poika meni hoitoon =)